logo
برچسب ها:
0

امکان ورود به پزشکی بعد از لیسانس برای دارندگان مدال المپیادهای علمی

امکان ورود به پزشکی بعد از لیسانس برای دارندگان مدال المپیادهای علمی

دکتر سیدحسن هاشمی وزیر محترم بهداشت با شرکت تمامی دارندگان مدال المپیادهای علمی در دوره لیسانس به پزشکی موافقت کرد و این موضوع را طی نامه‌ای توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.

در متن این ابلاغ آمده است:

«ورود استعدادهای درخشان به رشته‌های علوم پزشکی می‌تواند تأثیر به‌سزایی در ارتقای آینده نظام سلامت کشور داشته باشد. چرا که با آموزش مهارت‌های مدیریتی و پژوهشی به ایشان، این دانشجویان در آینده می‌توانند تأثیر چشمگیری در تحولات نظام سلامت و ارتقای علمی کشور داشته باشند.

https://media.chibekhoonam.net/2024/04/products-Desktop.webp

خوشبختانه طی سال‌های گذشته شاهد اقبال استعدادهای درخشان کشور به تحصیل در رشته­‌های علوم پزشکی بوده و این امر فرصتی است که برنامه‌ریزی لازم برای جذب هرچه بیشتر این افراد در رشته­‌های مرتبط صورت گیرد.

از جمله استعدادهای درخشان کشور دارندگان مدال المپیادهای علمی هستند که ورود آنها به پزشکی بعد از لیسانس می‌تواند بستر ارتقای نظام سلامت کشور را بیش از پیش فراهم کند.

با توجه به موافقت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مقرر شده تا امکان شرکت تمامی دارندگان مدال‌های المپیادهای علمی در دوره لیسانس به پزشکی فراهم شود. «مراتب جهت اجرا به دانشگاه ابلاغ می شود.»

بر اساس ماده یک این آیین نامه، شرایط ورود به دوره بر این اساس است:

۱- افراد واجد شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران باشند.

۲- افراد دانش آموخته مقطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته یکی از رشته های گروه های آزمایشی علوم تجربی و علوم ریاضی و فنی باشند.

۳- حداکثر سن در زمان ثبت نام آزمون ۲۵ سال تمام است. مدت زمان سربازی و طرح نیروی انسانی به حداکثر سن اضافه می‌شود.

۴- معدل کل دیپلم افراد باید ۱۸ و بالاتر باشد. در موارد اعلام نمره به شکل الفبایی نمره الف قابل قبول است.

۵- معدل مقطع کارشناسی افراد ۱۶ و بالاتر باشد.

دانشجویان مشمول آیین نامه استعدادهای درخشان در رشته های مورد پذیرش و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی از بند ۴ و ۵ شرایط ورود به دوره معاف هستند.

۶- داوطلبان باید واجد مدرک زبان انگلیسی مطابق جدول آیین نامه باشند. ارائه مدرک زبان انگلیسی جهت شرکت در مرحله دوم (مصاحبه و ارزیابی فراشناختی) الزامی است. در غیر این صورت از شرکت داوطلب در مرحله دوم جلوگیری می شود.

۷- قبولی در آزمون چند مرحله ای پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران

دارندگان مدال‌های طلای المپیادهای دانش آموزی از آزمون کتبی معاف هستند و بدون شرکت در آزمون کتبی صرفا با شرکت در آزمون مصاحبه و ارزیابی فراشناختی مورد ارزیابی قرار می گیرند و دارندگان مدال های نقره و برنز این رشته ها باید در آزمون کتبی شرکت کنند و حداقل ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آزمون کتبی را احراز کنند. (کسب حداقل نمره حدنصاب آزمون کتبی الزامی است.)

شیوه برگزاری آزمون ورودی :

آزمون ورودی از دو آزمون کتبی (آزمون شبه MCAT در سطح کاربردی و با سنجش مفاهیم حل مسئله، تفکر انتقادی، دانش علوم طبیعی، رفتاری و اجتماعی و اصول لازم جهت تحصیل در رشته پزشکی) و مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی تشکیل می شود.

آزمون کتبی هم حد نصابی و هم رقابتی است. از بین کسانی که حد نصاب قبولی را آورده اند حداکثر تا دو برابر تعداد پذیرش، از بالاترین نمرات برای ورود به مرحله مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی دعوت می شوند. حداقل حد نصاب آزمون کتبی ۵۰ درصد کل نمره است.

در مرحله مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی نیز داوطلب باید حداقل ۵۰ درصد نمره را کسب کند تا وارد رقابت و ارزیابی نهایی شود.

مصاحبه و ارزیابی های فراشناختی شامل بررسی توانایی های فراشناختی و تفکر انتقادی است که با استفاده از ابزارهایی نظیر مصاحبه ساختارمند و پرسشنامه های استاندارد و غیره انجام می گیرد.

جزئیات محتوا و شیوه برگزای آزمون پس از تصویب در شورای آموزشی دانشگاه ۶ ماه قبل از آزمون به اطلاع داوطلبان می رسد.

پذیرش نهایی حداکثر به تعداد نصف پذیرفته شدگان آزمون کتبی است.

پذیرفته شدگان نهایی به دوره پزشکی عمومی وارد می شوند و واحدهای گذرانده شده در مقطع قبلی، مطابق آیین نامه های مربوطه بررسی و در صورت پذیرفته شدن، افراد از گذراندن آنها معاف می شوند.

دانشجوی پذیرفته شده از مقطع کارشناسی در سایر موارد تابع برنامه آموزشی و آیین نامه آموزشی دوره دکتری عمومی پزشکی مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است.

منبع خبر : مرکز المپیاد ماخ

1 دیدگاه