فیلتر محصولات logo
مرتب سازی بر اساس
  • 56 کالا

ویلیام شکسپیر

زندگینامه شکسپیر

بزرگ ترین سخنور انگلستان و از نوابغ نادر جهان بی شک «شکسپیر»، نویسنده و شاعر بزرگ و نام دار است، با آنکه بیش از چهار قرن از زمان زندگانی او می گذرد، اما آثار بی مثال او همچنان مورد اقتباس قرار می گیرند. شکسپیر در 26 آوریل سال 1564 در استراتفورد انگلستان چشم به جهان گشود.

او کودکی سرزنده، شاد و فعال بود. مدتی بعد از ورود به مدرسه به علت ناکافی بودن درآمد پدرش مجبور به ترک تحصیل شد. در ابتدا به عنوان شاگرد در قصابی کار کرد، اما علاقه اش به ادبیات آنچنان بود که حتی در زمان ذبح گوساله ها هم دست از شعر و خطابه خوانی بر نمی داشت. در اوج جوانی دلباخته دختری با نام آن هاتاوی شد و با او ازدواج کرد.

طولی نکشید که صاحب فرزند شد و آن زمان بود که ویلیام برای فراهم کردن رفاهی بیشتر تنها عازم لندن شد. پس از ورود به لندن به شدت مجذوب هنرپیشگان سیار شد و برای کسب درآمد در ابتدا به سراغ تماشاخانه ها رفت و به حفاظت از اسب های مراجعین مشغول شد. ولی طولی نکشید که توانست جای خود را درون تماشاخانه باز کند و در آنجا به تصحیح و تکمیل نمایشنامه های ناقص بپردازد.

کم کم خود نیز به صحنه آمد و در نقش هایی بازی کرد. با پشتکاری که داشت توانست در سال 1594 میلادی در نمایشنامه ای با سبک کمدی در حضور ملکه انگستان ایفای نقش کند و دقیقا سه سال بعد اولین نمایشنامه خود را با نام «تلاش بیهوده عشق» در محضر ملکه الیزابت به نمایش درآورد و از آن پس، با حمایت های ملکه نمایشنامه هایش به صورت مرتب نمایش داده می شد.

 

آثار شکسپیر

نمایشنامه های تاریخی شکسپیر نیز شامل این فهرست است: «هنری ششم»، «هنری پنجم » و «ریچارد سوم». در تمام نمایشنامه ها می توان قدرت و دامنه گسترده ای از واژگان و تنوع بسیار در موضوع را به وضوح دید این در حالی است که وحدت در زمینه اصلی همچنان پایدار است.

نمایشنامه های تراژدی شکسپیر شامل:

 

نمایشنامه های کمدی شکسپیر عبارت اند از:

 

نمایشنامه هملت

وقتی صحبت از شاهکار در اثری ماندگار به میان می آید، نام این غم نامه همیشه جاوید شکسپیر بدون وقفه به ذهن متبادر می شود، اساتید و صاحبین نظر بر این عقیده اند که شکسپیر در خلق شخصیت هملت با نیرویی خلاقانه و با هدف فناناپذیری هملت را آفرید، به طرزی که پس از گذشت 370 سال همچنان درباره معانی و اصطلاحات آن بحث می کنند و هرکدام با روشی تلاش بر یافتن مفاهیم زیباتر و رساتر این تعابیر دارند.

لازم به ذکر است که از متن اصلی تراژدی هملت، سه متن متفاوت وجود دارد و شکسپیر نیز این نمیشنامه را با یک متن ننوشته و در گذر زمان تغییراتی را در آن اعمال کرده است. این اثر که در سال های 1599 تا 1601 به رشته تحریر درآورده شده است، در سه چاپ مختلف انتشار پیدا کرده.

از ناشران این اثر آقای جیمز روبرتر بود که با اجازه از مصنف آن را در نشریه خود به چاپ رساند، دومین چاپ که با تغییر و کوتاه شدن متن همراه بود، توسط آقای جان تروندل انجام شد که البته بدون اجازه مصنفین بود و به نوعی سرقتی از این اثر به حساب می آید.

این حادثه در زمانی رخ داد که شکسپیر برای سفر به شهرهای دیگر انگلستان رفته بود. او پس از بازگشت متوجه این سرقت ادبی شد و برای رفع هر ابهام و سردرگمی طرفداران شروع به چاپ کاملی از این نمایشنامه کرد و در پشت صفحه اول این گونه نوشت: صحیح ترین و کامل ترین نسخه.

داستان هملت زاییده ذهن هنرآفرین ویلیام شکسپیر نبوده و در حقیقت نویسنده آن مورخی دانمارکی است که در کتاب «تاریخ دانمارک» سرگذشت این شاهزاده نگون بخت را تالیف کرده است و آنچه بر این شاهزاده دانمارکی گذشته، چه افسانه باشد چه حقیقت، با اسطوره ها و روایات بسیاری در هم آمیخته شده و بر آن پرده ای از ابهام کشیده شده است.

نمایشنامه راجع به دو برادر است که یکی شهریار یوتلند است که با دختری به نام گروت ازدواج می کند و حاصل این ازدواج فرزندی است که نام او را هملت یا املت (شخصیت اصلی داستان) می نهند. برادر دیگر فردی است بد ذات و بد نهاد که به خوشبختی و شادکامی شهریار یوتلند حسادت می ورزد و با نقشه و پنهانی او را به قتل می رساند و با همسر بیوه او ازدواج می کند.

در این بین هملت از این تبهکاری و دسیسه مطلع می شود و برای آنکه انتقام بگیرد، خود را به دیوانگی زده و با این ترفند نقشه مرگ پادشاه غاصب را طرح می کند. شهریار که به رفتار هملت مشکوک می شود دختری را مامور به دلبری از او می کند تا راز او را برملا کند؛ اما تیر او بر هدف نمی نشیند

پادشاه از مادر هلمت می خواهد تا با او صحبت کند تا بفهمند که در سر او چه می گذرد، در هنگام صحبت هملت با مادرش، او متوجه فرد سوم و بیگانه ای شده که فال گوش ایستاده. هملت او را به قتل می رساند و این قتل خود بهانه ای به دست شهریار می دهد تا او را از آن سرزمین بیرون کند.

شهریار نامه ای به پادشاه انگلستان نوشته و همراه با دو محافظ او را به انگلستان می فرستد، در راه هملت از مضمون نامه که دستور به مرگ او بوده باخبر می شود و متن نامه را به گونه ای تغییر می دهد که به محض ورود به انگستان پادشاه دو محافظ او را به قتل برساند.

پس از یک سال هملت در روزی که مردم به خاطر سالروز درگذشت او سوگواری می کردند، به زادگاهش بازگشت و راز قتل پدر خود را برملا کرد. او شهریار خائن را به هلاکت رساند و قصر را به آتش کشید و با یاری مردم بر تخت فرمانروایی نشست. (حوادث بعدی زندگی او پس از فرمانروایی به فصیل در تاریخ ساکسو-گراماتیکوس آمده است).

 

مرگ شکسپیر

ویلیام شکسپیر، پرکارترین نویسنده سده شانزدهم، در تاریخ 23 آوریل 1616 میلادی در سن پنجاه ودوسالگی دار فانی را وداع گفت، از او آثار بسیار شاخص و باارزشی شامل: 39 نمایشنامه، 154 غزلواره و دو قصیده به جا مانده است. آرامگاه این مولف گرانقدر در کلیسای شهر استراتفورد انگلستان قرار دارد.

مجموعه آثار نمایشی ویلیام شکسپیر - اثر ویلیام شکسپیر - انتشارات سروش
مجموعه آثار نمایشی ویلیام شکسپیر
مولف:  ویلیام شکسپیر
مترجم:  علاءالدین پازارگادی
سال چاپ:  1401
تعداد صفحه:  1042
9789641212003
دسته محصول:
بخوان خط خاموش عشق - اثر ویلیام شکسپیر - انتشارات مروارید
بخوان خط خاموش عشق
مولف:  ویلیام شکسپیر
مترجم:  سعید سعیدپور
سال چاپ:  1399
تعداد صفحه:  144
9789641912507
دسته محصول:
داستان های شکسپیر - اثر ویلیام شکسپیر - انتشارات ذکر
داستان های شکسپیر
مولف:  ویلیام شکسپیر
مترجم:  جواد ثابت نژاد, فرزانه کریمی
سال چاپ:  1400
تعداد صفحه:  960
9789643073992
دسته محصول:
شکسپیر خندان 7 - هیاهوی بسیار برای هیچ - اثر ویلیام شکسپیر - انتشارات هوپا
شکسپیر خندان 3 - دو نجیب زاده ی ورونا - اثر ویلیام شکسپیر - انتشارات هوپا
شکسپیر خندان 2 - کمدی اشتباهات - اثر ویلیام شکسپیر - انتشارات هوپا
مرتب سازی بر اساس