logo
برچسب ها:
راهنمای جامع پشت کنکوری ها؛ چالش ها، امکانات و اشتباهات
18

راهنمای جامع پشت کنکوری ها؛ چالش ها، امکانات و اشتباهات

راهنمای جامع پشت کنکوری ها؛ چالش ها، امکانات و اشتباهات

البته که بلافاصله بعد از برگزاری کنکور نمی توان مطمئن بود که پشت کنکوری هستیم یا نه؟ شاید پیش بینی ای که از رتبه مان داریم با واقعیت کاملا متفاوت باشد یا حتی در مواردی بعد از اینکه رتبه ها مشخص شد، پشت کنکوری شدن ما به این بستگی دارد که چه رشته ای قبول شویم و غیره. به هر ترتیب، مخاطب این مقاله کسی ست که :

  • به هر شکلی مطمئن است که امسال در کنکور سراسری قبول نمی شود.
  • مطمئن نیست که قبول نمی شود، ولی میخواهد محض اطمینان از الان برای سال آینده شروع کند.
  • چند سال پیش کنکور داده و به هر علتی دوباره قصد شرکت در کنکور را دارد.

خب ببینیم یک پشت کنکوری باید از کجا شروع کند و چه مشکلاتی سر راه دارد. آمار رسمی منابع معتبر بارها اعلام کرده اند که حدود 70% از کسانی که دوبار یا بیشتر در کنکور شرکت کرده اند رتبه بدتری را نسبت به سال گذشته شان بدست آورده اند. این موضوع را برای این نگفتیم که همین اول کاری نا امید بشوید، اتفاقا میخواهم انگیزه هایتان را چند برابر کنیم. میخواهم باهم علل این موضوع را بررسی کنیم تا به آن دچار نشویم.

https://media.chibekhoonam.net/2024/04/products-Desktop.webp

راهنمای جامع پشت کنکوری ها؛ چالش ها

1. پشت کنکوری از تدریس دبیرهایش فاصله گرفته است. نکات و لم هایی که دبیرانش به او آموخته اند را فراموش کرده و احتمالا آنچه که از آنها باقی مانده، همان جزوه هایی ست که معلوم نیست باشند یا نباشند، کامل باشند یا نباشند.

2. پشت کنکوری زندگی اش بی نظم است. یک دانش آموز دوازدهم چون به مدرسه می رود، در ساعت مشخصی بیدار می شود، ناهار میخورد، می خوابد و … ولی پشت کنکوری این طور نیست.

3. پشت کنکوری زور بالای سر ندارد. شاید فکر کنید که ما خودمان تصمیم گرفته ایم که پشت کنکور بمانیم و از انگیزه کافی برخورداریم و نیازی به زور بالای سر نداریم. البته که فکر شما تا حدی درست است، ولی زور بالای سر برای هر انسانی با هر شرایط سنی مفید است. مطمئنا گاهی که فکر تنبلی به ذهن مان خطور می کند زور بالا سری مثل مدرسه (دبیر، مشاور و …) به ما تلنگر می زند. پشت کنکوری زور بالاسر مدرسه را ندارد. در خیلی از موارد خانواده ها هم نسبت به یک پشت کنکوری حساسیت های کمتری را در مقایسه با یک کنکور اولی نشان می دهند.

4. پشت کنکوری معمولا مشاور ندارد که در مواقع اضطرار سوالاتش را از او بپرسد یا از او مشورت بگیرد.

5.پشت کنکوری استرس های افزوده ای دارد. مثل اینکه اگر امسال بدتر شود و آبرو و …

 

راهنمای جامع پشت کنکوری ها؛ مقدمات و امکانات

1. جزوات و کتاب های کمک آموزشی مان را به روز کنیم. به روز کردن کتاب ها به این معنی نیست که اگر از کتابی راضی هستیم فقط به خاطر اینکه سوالات کنکور اخیر به آن اضافه شده، چاپ جدید آن را بخریم. بلکه به این معنیه که اگر ارتباط خوبی با کتابی برقرار نمی کردیم یا مطالعه و تست زنی از یک کتاب منجر به نتیجه مورد نظر ما نمی شد، آن را با کتاب بهتری جایگزین کنیم. البته که اگر مشاور یا دبیرهای مربوطه در دسترس هستند، مشورت با آنها خیلی مفید است.

2. برنامه زمان بندی دقیق برای زندگیتان بریزید و آن را کامل رعایت کنید. ساعت بیدار شدن، ناهار خوردن، خوابیدن و … باید مشخص باشد و ساعت های مطالعه بین آنها را نیز تعیین کنید. یادتان باشد ناظم خودتان هستید. اگر رعایت نکردید خودتان، خودتان را جریمه کنید.

3. اگر برای شما مقدور است، برنامه ریزی و نحوه مطالعه خود را زیر نظر یک مشاور انجام دهید.

 

راهنمای جامع پشت کنکوری ها؛ اشتباهات و نکات

بعضا دیده شده که پشت کنکوری ها برنامه های عجیب و غریبی اجرا می کنند. مثل اینکه با خودشان قرار می گذارند چند روز یک بار یک کتاب را تمام کنند. ابدا توصیه نمی کنیم که این کار را بکنید. چون:

1. تا تمام کتاب ها را به این روش بخوانید مدت ها طول می کشد و در این مدت از کتاب هایی که اول خوانده اید، کلی فاصله می گیرید.

2. با این روش در هیچ آزمون آزمایشی نمی توانید شرکت کنید، چون سرفصل آن با برنامه شما همخوانی ندارد.

3. مطالعه متوالی یک درس، منجر به کاهش علاقه به آن درس می شود. خسته کننده است و بازدهی را کاهش می دهد.


محصولات مرتبط: کنکوریوم انسانی


 

همین جا که صحبت پیش آمد باید بگوییم که حتمن باید در یک آزمون آزمایشی استاندارد شرکت کنید. در رابطه با آزمون آزمایشی هم چند نکته مهم ذکر کنیم:

  • برنامه مطالعه شما دقیقا اجرای با کیفیت برنامه یک آزمون آزمایشی است. یعنی از اول تابستان تا حداقل پایان اسفند با برنامه آزمون آزمایشی تان، طبق سرفصل جلو بروید.
  • برای انتخاب آزمون آزمایشی از این مقاله کمک بگیرید.
  • در آزمون های تابستان قلم چی، امکان انتخاب درس ها (زوج درس) بین درس های پایه و دوازدهم وجود دارند. به پشت کنکوری ها توصیه موکد می کنیم که در تابستان، درس های دوازدهم را موازی با درس های پایه بخوانید.

 

وقتی به اینجا می رسید یک فکر آزار دهنده در ذهن تان پرورش می یابد. آن فکر این است که اگر قرار است من همان کارهای سال قبل را انجام دهم چطوری نتیجه من عوض می شود. باید یادآور شوم که اگر سال گذشته در یک آزمون آزمایشی شرکت می کردید و برای آن مطالعه می کردید، در سال تحصیلی جدید قرار نیست تغییر عجیبی در برنامه تان ایجاد کنید.

تغییر اصلی در کمیت و کیفیت مطالعه و تست زنی شماست. اگر همان جزوه ها، همان منابع را با همان کیفیت بخوانیم و همان تست های پارسال را بزنیم که تغییری اتفاق نمی افتد. بعضی از داوطلبان حتی برای مطالعه درسی مثل دین و زندگی همان مطالبی را که قبلا زیرشان خط کشیده، می خوانند. با این مدل کارها پیشرفت نمی کنید. بازهم می گوییم باید کمیت و کیفیت مطالعه و تست زنی را بالا ببریم. یعنی چی؟

1. در بعضی موضوعات احساس ضعف می کنید. یعنی مطالعه پارسال سطحی بوده، از منبع مناسبی نبوده یا هر دلیل دیگری. باید آن موضوع را خوب یاد بگیریم. حالا وقت بیشتری داریم و می توانیم با جزوه یا کتاب کمک آموزشی مان حسابی کلنجار برویم.

2. بعضی مواقع ضعف ما بدلیل عدم آشنایی با تست های متنوع است. به طور مثال پارسال {تابع درجه دوم} را یاد گرفته ایم و فقط برای آن 40 تا تست زده بودیم. خب الان وقت آن را داریم که بعد از یک مرور کوتاه، 150 تا تست برای آن بزنیم، البته زمانی که {تابع درجه دوم} در سرفصل آزمون آزمایشی ما قرار گرفت.

3. در بعضی موارد لازم است برای تست سراغ منبع دوم برویم. تست های بعضی کتاب ها، برای آموزش عالی هستند ولی تست های چالشی، سطح بالاتر یا سخت تر در آنها دیده نمی شوند. اگر روی یک درس حساب ویژه ای باز کرده ایم لازم است بعد از زدن تست های آموزشی، سراغ تست های چالشی برویم. برای انتخاب منابع دوم با دبیران مربوطه آن درس ها مشورت کنید.

4. لازم به ذکر است در مواردی پوشش ضعف های علمی فقط با شرکت در کلاس درس (آموزشگاه ها)، دیدن فیلم های آموزشی یا کلاس خصوصی و … حل می شوند که برای تشخیص آن بهتر است با مشاور خود مشورت کنید.

57 دیدگاه
  • M پاسخ دهيد 1 / 03 / 1398

    سلام من پشت کنکوریم و میخوام برای سوم کنکور بدم البته از وقتی که پیش دانشگاهی رو تموم کردم اصلا برای کنکور نخوندم بنظرتون من چطوری بخونم که موفق بشم؟ممنون

    • مشاور آموزشی (مدير) در پاسخ به M پاسخ دهيد 5 / 03 / 1398

      سلام. قطعا بايد در يك ازمون ازمايشي ثبت نام كنيد و با برنامه اون جلو بريد.

  • yalda پاسخ دهيد 4 / 11 / 1397

    سلام. من کیفیت وکمیت مطالعه خوبی دارم روزی حدود500تاتست میزنم و10ساعت میخونم ولی هیچ پیشرفتی توترازام نسبت به پارسال نیست واین تلاش زیادونتیجه نگرفتن مداوم خیلی دلسردم میکنه… .میشه راهنماییم کنین که دلیل نتیجه نگرفتنم چیه؟

    • مشاور آموزشی (مدير) در پاسخ به yalda پاسخ دهيد 5 / 11 / 1397

      سلام. ببينيد يكي از مهم ترين علل رشد نكردن شما ميتونه اين باشه شما داريد دقيقا همون كاري رو مي كنيد كه پارسال مي كرديد. مثلا فرض كنيد كه استوكيومتري نقطه ضعف شما باشه. ممكنه شما دوباره به همون اطلاعاتي كه پارسال داشتيد اكتفا مي كنيد و دوباره همون و تست ها و …
      بهتره ليستي از نقاط ضعف و قوت پارسال تون با توجه به ازمون هاي ازمايشي تهيه كنيد و براش برنامه ريزي كنيد.

  • عسل پاسخ دهيد 2 / 11 / 1397

    سلام وقتتون بخیر من امسال سال دومیه که کنکور میدم رشتم تجربیه رتبم خیلی بد بود ک حتی به خونوادم رتبمو نگفتم و به زور راضیشون کردم ک امسال میخونم تا قبول بشم و از این حرفا… از اول سال ازمونهای قلمچی رو شرکت کردم ولی مثل پارسال هیچوقت نشده برنامه ای که میریزم رو کامل اجرا کنم البته برنامه هایی که میریزم ساعت مطالعش رو متناسب در نظر میگیرم ولی تقریبا بعد از ازمون ک برنامه میریزم از هفته دوم یا اخر هفته اول اگه به برنامم خوب عمل نشه کاملا بی انگیزه و ناامید میشم از جمعه تا الان ساعت مطالعم به زور 2 ساعت شده الان چند روزه که به شدت بی انگیزم و هرچی عکس و کلیپ انگیزشی نگاه میکنم نمیدونم چرا اصلا تغییر نمیکنم ولی واقعا خودم میخام تغییر کنم ولی اصلا حس درس ندارم هدفمم واقعا دوست دارم ولی اصلا نمیدونم چیکار کنم البته از یک نظر فک میکنم چون اصلا تو ازمونام پیشرفت نمیکنم اینطوری میشم به نظرتون چیکار کنم که ترازام رو افزایش بدم و انگیزم و زیاد کنم

    • مشاور آموزشی (مدير) در پاسخ به عسل پاسخ دهيد 5 / 11 / 1397

      سلام. نتيجه خوب و انگيزه هر دو علت و معلول هم هستن. توي برنامه ريزي تون بخشي رو به عنوان پيش بيني نشده در نظر بگيريد تا از برنامه جا نمونيد. طبق برنامه عمل كنيد نتيجه ميگيريد و انگيزه پيدا مي كنيد و اين چرخه تكرار ميشه…

  • فاطمه پاسخ دهيد 13 / 10 / 1397

    سلام .من چند سال پیش کنکور دادم و الان هیچ چیزی از درسهام یادم نمیاد .ولی کتاب هایه آموزشیم رو دارم .فقط نمیدونم از کجا وچطوری باید شروع کنم .چیکار کنم از خوندن خسته نشم

    • مشاور آموزشی (مدير) در پاسخ به فاطمه پاسخ دهيد 15 / 10 / 1397

      سلام. در قدم اول يك ازمون ازمايشي انتخاب كنيد و با توجه به برنامه اون جلو بريد. از كتابهاي با درسنامه هاي مفصل، نه نكته وار استفاده كنيد براي اموزش مطالب.

  • نیلوفر پاسخ دهيد 16 / 08 / 1397

    به نظرتون میتونم باروزی۱۳_۱۴ساعت مطالعه رتبم رو۵۰هزارتا کاهش بدم?امسال خیلی بیشتر و بهتر میخونم.فقط بعضی وقتا حس میکنم هرجوری هم تلاش کنم شاید اونی نشه که میخوام….

    • مشاور آموزشی (مدير) در پاسخ به نیلوفر پاسخ دهيد 16 / 08 / 1397

      سلام. پيش بيني رتبه اون هم از الان پيچيده است ولي قطعا خيلي تغيير در نتيجه تون اتفاق ميفته اگر همين روند رى ادامه بديد. مهم تلاش شماست نه نتيجه. اگر از تلاشتون راضي باشيد بهترين نتيجه اتفاق ميفته.